Onderzoek
Verschillende voedings- en leefstijlfactoren beÔnvloeden het risico op het ontstaan van dikkedarmkanker. Zo wordt dit risico verhoogd door een Westers voedingspatroon. Een typisch Westers dieet bestaat uit de consumptie van veel rood vlees, vleeswaren en alcohol en weinig groenten en fruit. Verder hebben dikkere mensen een grotere kans op het krijgen van dikkedarmkanker, terwijl lichamelijke beweging het risico juist verlaagt.

Maar is voeding en leefstijl ook belangrijk na de diagnose?
Kan een patiŽnt zijn/haar ziekte beÔnvloeden door gezonder te leven of gezonder te eten?
Kan hij/zij bepaalde voedingsproducten misschien beter laten staan?
Is het goed om voedingssupplementen te gaan gebruiken tijdens en na de behandeling?

Op al deze vragen is nog geen duidelijk antwoord. Gedurende dit onderzoek verzamelen we allerlei gegevens van dikkedarmkanker patiŽnten, zodat we wel antwoord kunnen geven op deze vragen.