Onderzoeksteam


Het onderzoeksteam van de COLON studie bestaat uit 9 mensen. Daarnaast zijn er regelmatig studenten die hun afstudeeropdracht uitvoeren binnen de COLON studie.

Prof Dr Ellen Kampman is hooglereaar Voeding en Ziekte aan de Wageningen Universiteit. Zij is hoofdonderzoeker van de COLON studie.Dr Renate Winkels is voedingskundige aan de Wageningen Universiteit en senior onderzoeker van o.a. de COLON studie. Daarnaast begeleidt ze Renate Heine-Bröring en Harm van Baar bij hun promotietraject.


Dr Fränzel van Duijnhoven is epidemioloog aan de Wageningen Universiteit en senior onderzoeker van o.a. de COLON studie. Zij begeleidt Suzanne van Harten-Gerritsen bij haar promotietraject.Dr Dieuwertje Kok is medisch bioloog aan de Wageningen Universiteit en senior onderzoeker van o.a. de COLON studie. Binnen de COLON studie kijkt ze naar de samenstelling van de darmflora. Hiervoor verzamelt zij ontlasting bij een aantal deelnemers.

Drs Suzanne van Harten-Gerritsen promoveert aan de Wageningen Universiteit. Zij onderzoekt de rol van vitamine D op het verloop van dikkedarmkanker.Ir Harm van Baar promoveert aan de Wageningen Universiteit. Hij onderzoekt de rol van lichaamssamenstelling op het verloop van dikkedarmkankerIr Anne Geijsen promoveert aan de Wageningen Universiteit. Zij kijkt naar biomarkers van ontwikkeling, progressie en overleving van dikkedarmkanker. Daarnaast onderzoekt ze het effect van operatie en chemotherapie op de samenstelling van de darmflora.


Ir Moniek van Zutphen is de junior onderzoeker van de COLON studie. Zij zorgt samen met Joline en de promovendi voor alle praktische zaken zoals het versturen van vragenlijsten en contact houden met de deelnemende ziekenhuizen.


© portretten - Jan Harryvan - opus56fotografie.nl