Deelname
De werving van 300 patiŽnten wordt uitgevoerd in samenwerking met de deelnemende ziekenhuizen. Oncologen, mammacareverpleegkundigen en oncologieverpleegkundigen zijn betrokken bij het benaderen van mogelijke deelnemers.
 
De vergelijkingsgroep bestaat uit 300 vrouwen zonder de diagnose borstkanker. Deze groep vrouwen wordt geworven via de deelnemers. Deelnemers worden gevraagd om een informatiepakket over de COBRA-studie te geven aan bijvoorbeeld een vriendin, collega of buurvrouw, die maximaal 2 jaar jonger of ouder is dan de deelnemer zelf. Met het informatiepakket wordt de vriendin, collega of buurvrouw uitgenodigd voor deelname en kan zij zich vrijblijvend aanmelden.
 
Deelname aan de COBRA-studie is vrijwillig en heeft geen invloed op de behandeling in het ziekenhuis. Deelnemers kunnen zich op elk moment uit het onderzoek terugtrekken, zonder opgave van redenen.

De werving van nieuwe deelnemers voor de COBRA-studie is inmiddels gestopt. De studie loopt nog wel tot eind 2017 door om alle follow-up metingen bij de deelnemers te verzamelen.